Založ si blog

Biskup Oliver Oravec bol heretik

Článok originálne z 11.07.2019 , na záver ešte krátke doplnenie.

(posledný edit 11/03/21)

Musím upozorniť čitateľov tohto blogu. Zistil som, a už istý čas držím v hlave, že Biskup Oliver Oravec bol kompletný heretik. Mal som istý čas z mojej strany  chybný pocit, dá sa povedať z časti vedomý (ešte v r. 2019), že bol na správnej strane. Ale po prehodnotení všetkých faktov, vstúpenia si do svedomia a dlhého zvažovania, musím oznámiť verejne, že to bol jasný heretik. Mal niektoré dobré poznámky v knihe: „Pravda o Cirkvy“ , z ktorých som čerpal, a to najmä, dá sa v jeho knihe nájsť preklad zjavenia z La Salette, alebo niektoré správne názory na heretikov Benedikta XVI a Jána Pavla II, ale naneštastie to bol úplny heretik.

Benedikt XVI, Ján Pavol II a František a ostatní pokonciloví uzurpovači sú heretici podľa katolíckeho učenia, ktorí nemajú vieru. Je nemysliteľné, aby ten, čo nemá vieru sa nazýval kresťanom.

„Je nemysliteľné, aby ten čo je mimo Cirkve by jej mal šéfovať.“  (Satis Cognitum #15, Pápež Leo XIII, 29. Jún 1896)

Podľa dostupných svedectiev od Bratov Dimondových na stránke mhfm1.com, heretik biskup Oliver Oravec zastával názor a veril, že mimo cirkve je možná spása a takisto nútil veriacich do tohoto chybného názoru; a zrejme aj kňazov ktorých svätil. Preto by sa mal každý katolík vyhýbať falošným tradicionalistom, ktorí neveria v dogmu, že mimo cirkve nie je spása, takisto všetkým jeho heretickým kňazom, ktorí boli pod ním. Existuje jeden krst, jedna viera a jedna cirkev, mimo ktorej nie je spása. (Toto bolo dogmaticky definované viackrát z pozície pápežskeho úradu).

 

Pápežsky stolec je voľný, od toho sa odvodzuje sedevacante.

Sedesvakantismus: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sedesvakantismus

 

Ľudia by sa mali vyhýbať Novej falošnej omši od r. 1969. Jediná pravá Omša v západnom obrade je Tradičná Latinská Omša. Nová omša v Slovenčine v „západnom rituály“ je zatracujúca. Pre Slovákov existuje stránka vatikankatolicky.com.
Odporúčam, aby ľudia radšej ignorovali komentáre pod článkami, väčšina sú to instigátori, neštastní ľudia a trollovia. Veľa ľudí, resp. duší je stratených, lebo príliš veľa komentujú pod článkami, a celkovo na internete.

Biskup Oliver Oravec tvrdil, že je za odluku Cirkve od štátu, ďalej, nútil svojich veriacich k tomu a aj minimálne jedného kňaza, ktorého vysvätil, aby prijali falošné učenie, že je možná spása mimo Cirkev, bol pretláčateľom falošného učenia tzv. „krstu túžbou“ pre nečlenov cirkve, ďalej, už vo svojej knihe navrhoval nekatolícke riešenia v 90-tych rokoch a desaťročí po r. 2000, a to hlavne, čo sa týka „Una Cum“, taktisto obhajoval aj neplatné svätenia žien za kňažky (heréza). Chybne tvrdil, že krst by mal (edit: mohol) byť neplatný. (Edit: spochybňoval krst na základe argumentu, že neboli prítomne oleje a soli a obrad exorcizmu, ale nebol v tomto názore ustáleny)

 

Na rádiu Slobodný Vysielač, relácia infovojna, 2. Decembra 2013: na otázku, či je za odluku Cirkvi od štátu povedal viacnásobne a ostentatívne: „Áno! Áno, som jednoducho za odluku Cirkvy od štátu.“

 

Toto je heréza. Viac netreba.

 

Pápež sv. Pius X, Vehemanter nos #3 11.Feb 1906: „Preto Rímsky pontifovia (pápeži) nikdy neustúpili, tak jak si situácia žiadala, z odmietnutia a zo zavrhnutia doktríny odluka Cirkvy od Štátu.“

 

Pápež sv. Pius X, Our Apostolic Mandate (#36), on the „Sillon“ Aug. 25, 1910: „Nie je žiadna pravá civilizácia, bez morálnej civilizácie, a žiadna morálna civilizácia, bez pravého náboženstva; je to potvrdená pravda a historický fakt.“

 

Takisto z relácie: Biskup Oliver Oravec bol aj za vysväcovanie žien do kňazského povolania, čo je úplná heréza. Heretik Biskup Oravec propagoval i nemodestný a škandalózny tanec tango.

 

Preto, nemožno sa držať iného názoru, než toho, že Biskup Oliver Oravec skončil naveky v pekle. Biskup O. Oravec zomrel 9.07.2014.
Preto sa nemožno za neho modliť, pod hrozbou smrteľného hriechu.

See the source image

Fotka: Korzár, sme, link: https://presov.korzar.sme.sk/c/7287875/zomrel-kontroverzny-biskup-oliver-oravec.html

 

Kristian Keller
Sedevakantista

Nové video: Štefan Mordel, Christianitas a takzvaný krst túžby vs. katolícke učenie

15.11.2023

https://www.youtube.com/watch?v=QWtoWf3zmSU Toto video odhaľuje nie len modernistov, ale aj falošných tradicionalistov, ktorí hlásajú spásu skrze nevedomosť v Ježiša Krista (podvodom označované nimi ako krst túžby). Toto je heréza i modernizmus a odmietanie katolíckej viery! Odporúčam vám pozrieť si video až do konca, kde budete vidieť viacero heretikov, ktorí zastávajú [...]

Exorcista Matúš Marcin nie je katolík

16.06.2022

Exorcista Matúš Marcin, zdroj: gloria.tv, Sedevakantistický kanál Matúš Marcin, video s názvom „Matúš Marcin – Zo smrti k životu“, čas 1:18:19 : „…pravoslávni, v tých východných cirkvách – to sú všeobecné; …“ Toto je očividná heréza a nazývanie pravoslávnych siekt všeobecnými Cirkvami. Katolícky znamená i všeobecný. [...]

Svätý Tomáš Akvinský, o nenávisti

20.05.2022

(Svätý Tomáš Akvinský, zdroj: verejne dostupné.) Sv. Tomáš Akvinský, Summa Teologická, II.-II., otázka 34., čl.3: „Článok 3. Že či je nenávisť k niekoho susedovi vždy hriech? Námietka 1. Vyzerá, že nenávisť k niekoho susedovi nie je vždy hriech. Lebo žiaden hriech nie je nariadený alebo radený Bohom, podľa Prísloví 8:8: „Spravodlivé sú všetky [...]

Finančná správa / FS / Kriminalisti /

Akcia Lotus: Finančná správa zaistila deväť áut, dom, chatu i štyri milióny eur

16.04.2024 10:41

Akcia bola zameraná na rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami, tzv. autíčkarov.

Poprad / Tulipány /

Poprad zdobia tisícky tulipánov z Holandska, vykvitli o niekoľko týždňov skôr

16.04.2024 10:33

Len na hlavnom kruhovom objazde v centre vlani v septembri vysadili viac ako 21-tisíc cibuliek. Ďalšie tisícky pribudli na ostatných priestranstvách.

vojna na Ukrajine, delo

Ukrajina má ťažkosti na východe krajiny, nedostatok munície je závažný

16.04.2024 10:10

Už vo svojej analýze z predchádzajúceho dňa ISW upozornil, že Rusko by nedostatok munície mohlo využiť na ovládnutie mesta Časiv Jar.

Peter Pellegrini

Prieskum: Najdôveryhodnejším politickým lídrom je Peter Pellegrini

16.04.2024 09:49

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza. Kto obsadil druhé a tretie miesto?

kristiankeller

Otec O’Reilly vysvetľuje, že kebyže sa Veľká západná schizma (1378 - 1417) nikdy nestala, katolíci by povedali, že taká situácia je nemožná - t.j. situácia troch súperiacich nárokovateľov na pápežstvo, s nejasnou hlavou po dekády (nazývane i Papežské schizma po Česky); tak ako je tomu i dnes u tých, čo hovoria, že sedevacantná "téza" je nemožná, i keď fakty potvrdzujú, že je pravdivá. Veľká schizma sa stala, a Otec O’Reilly hovorí: že nemáme garantované, že horšie veci, božským prísľubom, sú nieto vylúčene, že sa nestanú. Nie je nič protirečiace si smerom k neporušenosti, s tvrdením, že nemáme pápeža od smrti Pápeža Pia XII. r.1958... (Zdroj výroku: vaticancatholic.com)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 190051x
Priemerná čítanosť článkov: 3017x

Autor blogu