Založ si blog

Vladyka Milan odpovedá

V tomto článku som odhalil, že Vladyka nie je katolík: Vladyka Milan nie je katolík. V tomto obsiahlom článku som dokázal, tak jak nadpis hovorí, že Vladyka Milan nie je katolík, ale heretický anti-katolík, ktorý sa hrá na biskupa Katolíckej Cirkvi (resp. katolíckeho biskupa vo východnom obrade, slovo ‚vladyka‘ znamená biskup vo východnom obrade.)

V článku som poukázal na to, že Milan Chautur popiera krst; že uznáva modlára Jána Pavla II. za svätého; že odsudzuje proselytizmus (snahu o obrátenie ostatných na vieru); že uznáva takzvaných pravoslávnych za členov Cirkvi; že berie prestúpenie z pravoslávia na katolicizmus ako smrteľný hriech; že učí herézu Eutychianizmu (o tom, že Ježiš má len jednu zmiešanú prirodzenosť); že učí univerzálnu spásu, okrom toho vraví, hereticky, že kresťanstvo je rozdelené.

Milan Chautur príjíma za chvályhodné, mať názor, že je ťažký hriech prestúpiť na katolicizmus

Milan Chautur: „[Antoine-Frédérica Ozanama] sv. Ján Pavol II. vyhlásil za blahoslaveného…“ [1]

“ … predkladám pohľad o. Petrička podporený názormi vážnych teológov a svätých otcov. +Milan. [o. Petričko:] Deti,ktoré zomreli spontánnym potratom… sú v nebi.“ [2]

„Tak isto je potrebné vyhýbať sa čo i len náznakom prozelytizmu.“ [3]

Pravoslávna dopisovateľka, ktorá napísala na „poradňu“ Milana Chautura: „Ja rozumiem, že deti by mali byť pokrstené a vychovávané v takej viere, akej je otec, ale nie som s tým stotožnená, pretože pre mňa to znamená, že musím zmeniť svoju vieru, …mám vnútorný boj sama so sebou, že uprednostním priateľa pred Bohom. Mám pocit, že by som spravila veľký hriech…“

Milan Chautur: „Je už veľmi málo ľudí, ktorí tak citlivo vnímajú svoju vieru, čo vám slúži ku cti a spáse.“ [4]

Tu je teda odpoveď Milana Chautra k mojmu článku s názvom ‚Vladkyka Milan nie je katolík‘:

NIE SOM HERETIK, SOM GRÉCKOKATOLÍK
Keďže sa na Blogu na internete objavil rozsiahly článok „vladyka milan nieje katolík“, tak aspoň krátko vás chcem ubezpečiť, že som katolík a už sa ani nečudujem, koľko veci sa o sebe cez médiá dozvedám. Každý, kto ma pozná vie, že som vyrastal v dedinke, ktorá napriek zrušeniu gréckokatolíckej cirkvi v apríli 1950, nikdy sa nevzdala svojej gréckokatolíckej viery. Vtedy to znamenalo, že naši veriaci boli veľmi perzekvovaní a zostali sami, lebo bez kňaza si pochovávali svojich blízkych, sami chodili do chrámu modliť sa bez kňazov, ktorých pozatvárali do väzenia a mnohí Poľančania boli odvedení do vyšetrovačiek kvôli „odboju“ voči nespravodlivému zákonu o zrušení gréckokatolíckej cirkvi v bývalom Československu. Preto sa nečudujem Blogu, lebo niektoré denníky aj za totality šírili mnohé nepravdy, na ktoré sme vtedy nemohli slobodne reagovať. Ako chlapec som teda vyrastal v tejto atmosfére tvrdého socializmu a na druhej strane nášho pevného postoja viery voči tým, ktorí z nás chceli urobiť iných, čomu sme sa celých osemnásť rokov ubránili. Viem, že mnohí ma neradi vidia v médiách a chápem, že mnohým prekáža aj môj facebookový jasný postoj voči súčasným antropologickým herézam, ktoré sa šíria zvlášť v oblasti gender-ideológie a lgbti. Lenže pevnosť viery v postojoch, čo bolo vlastné prostrediu, v ktorom som vyrastal, mi s Božou pomocou zostáva naďalej, preto osobne nereflektujem na nezmyselný blog, ktorý sa snaží o nevierohodnosť mojej osoby cez povytrhávanie z kontextu mojich odpovedí na facebooku. Skôr chcem upozorniť všetkých, že takýchto zneisťovaní veriacich na rozličných „poliach“, bude čoraz viacej. Preto sa bude treba obrniť pevnosťou viery, ktorej svet nebude môcť odolať a netreba veriť hocikomu, ako nás napomína sv. apoštol a evanjelista Ján: „Milovaní, neverte každému duchu, ale skúmajte duchov, či sú z Boha; lebo do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov“/1Jn4,1/. Záleží mi na každom z vás, ale uchrániť sa od omylov musí každý sám za seba, preto modlím sa za všetkých úprimne veriacich, aby vám chaos, ktorý vo svete vyvolávajú nepriatelia cirkvi neublížil, lež ešte viac posilnil vás v pravde Evanjelia, lebo každému z nás musí ísť o večnú spásu.

 

Toto je propaganda. Toto je hranie na city a propaganda. Samozrejme, že tento bezbožník, klamár a kacír nebude odpovedať na fakty uvedené v článku. Miesto toho si zoberie na pomoc príbeh z detstva alebo mládežníckych čias o tom ako komunisti perzekvovali gréckokatolíkov a snaží sa nečestne vtesnať do role utláčaného. Už v úvode sa snaží ovplyvniť čitateľa, keď hovorí, že sa cez média o sebe dozvedá veci, akoby chcel znížiť vierohodnosť tomu článku. Nie, ide o blog tradičného katolíka, nie mainstreamového žurnalistu, a aj kebyže som v pozícii mainstreamového žurnalistu, tak to nemení na tom, že ten článok je pravdivý. Porovnávať propagandu komunistov s blogovaním tradičného katolíka je ďaleko za hranicu manipulácie. Miesto odpovedania na svoje herézy sa snaží ľudí oklamať a zmanipulovať najviac ako sa len dá, rozprávaním, že ide o „povytrhávanie z kontextu“. Samozrejme človek, ktorý si číta jeho odpoveď na facebooku, by mal mať v sebe aspoň toľko kuráže a služnosti, že si prečíta článok na ktorý dokonca Milan Chautur poukázal. Nie je nič lahšie než zadať nadpis (ktorý Milan Chautur zdielal) do vyhladaváča a ísť po pravde. Žial, ľudia nie su úprimní a nie sú hladačmi pravdy, tak ako komentáre pod jeho statusom potvrdzujú. A nie, nejde o povytrhávanie z kontextu, ako sa snaží navodiť klamár Chautur. A na záver tento bezbožník, ktorý hlása falošné evanjelium, vraví že „do sveta vyšlo mnoho falošných prorokov“ a následne mňa ide nazývať nepriateľom Cirkvi. Aké pobúrenie. Vladkya Milan Chautur je úplný klamár a ohava. Tí, ktorí by napriek oboznámeniu sa s herézami Milana, ho stále brali za katolíka, nie su katolíci – takým ľuďom chýba nadprirodzená viera a inklinovanie k Bohom zjavenej pravde ako výsledok nasledovania falošného náboženstva zameraného na človeka. Tí, ktorí nedokážu stráviť pravdu a slová proti Chauturovi sa im zdajú prisilné, nemajú vieru – takým ľuďom jednoducho chýba nadprirodzený dar viery. No a tí, čo si robia posmech z toho, že poukazujem na to, že Milan Chautur nemá vieru, sú zvrátení.
Pre tých, ktorí ešte nemajú poňatia o súčasnom stave sveta a o tom, čo sa deje v Ríme s antipápežom Františkom, odporúčam, aby si ľudia pozreli vatikankatolicky.com, kde nájdu pravdu o tom čo sa stalo po II. vatikánskom koncile. Ľudia pre spásu musia byť tradiční katolíci a tam na tej stránke sa dozvedia viac o tom, ako sa stať katolíkom. Vladyka Milan nie je katolík a nie je členom Katolíckej Cirkvi, ale sekty po II. vatikánskom koncile, prorokovanej Smilnice babylonskej, ktorá sa ďla proroctiev má zjaviť na konci vekov.
Kristián Keller
Tradičný katolík, sedesvakantista

[1] – Zdroj: Logos TV, „Homília“ Milana Chautura, Klokočov, 11. august 2018
[2] – Milan Chautur, takzvaná poradňa ‚Vladyka Milan Odpovedá‘, 9. február 2017
[3] – Vladykoveodpovede.sk, 6. február 2017
[4] –  Milan Chautur, takzvaná poradňa ‚Vladyka Milan Odpovedá‘, 20. máj 2016

 

Nové video: Štefan Mordel, Christianitas a takzvaný krst túžby vs. katolícke učenie

15.11.2023

Toto video odhaľuje nie len modernistov, ale aj falošných tradicionalistov, ktorí hlásajú spásu skrze nevedomosť v Ježiša Krista (podvodom označované nimi ako krst túžby). Toto je heréza i modernizmus a odmietanie katolíckej viery! Odporúčam vám pozrieť si video až do konca, kde budete vidieť viacero heretikov, ktorí zastávajú alebo zastávali tento modernizmus. (Medzi [...]

Exorcista Matúš Marcin nie je katolík

16.06.2022

Exorcista Matúš Marcin, zdroj: gloria.tv, Sedevakantistický kanál Matúš Marcin, video s názvom „Matúš Marcin – Zo smrti k životu“, čas 1:18:19 : „…pravoslávni, v tých východných cirkvách – to sú všeobecné; …“ Toto je očividná heréza a nazývanie pravoslávnych siekt všeobecnými Cirkvami. Katolícky znamená i všeobecný. [...]

Svätý Tomáš Akvinský, o nenávisti

20.05.2022

(Svätý Tomáš Akvinský, zdroj: verejne dostupné.) Sv. Tomáš Akvinský, Summa Teologická, II.-II., otázka 34., čl.3: „Článok 3. Že či je nenávisť k niekoho susedovi vždy hriech? Námietka 1. Vyzerá, že nenávisť k niekoho susedovi nie je vždy hriech. Lebo žiaden hriech nie je nariadený alebo radený Bohom, podľa Prísloví 8:8: „Spravodlivé sú všetky [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

kristiankeller

Otec O’Reilly vysvetľuje, že kebyže sa Veľká západná schizma (1378 - 1417) nikdy nestala, katolíci by povedali, že taká situácia je nemožná - t.j. situácia troch súperiacich nárokovateľov na pápežstvo, s nejasnou hlavou po dekády (nazývane i Papežské schizma po Česky); tak ako je tomu i dnes u tých, čo hovoria, že sedevacantná "téza" je nemožná, i keď fakty potvrdzujú, že je pravdivá. Veľká schizma sa stala, a Otec O’Reilly hovorí: že nemáme garantované, že horšie veci, božským prísľubom, sú nieto vylúčene, že sa nestanú. Nie je nič protirečiace si smerom k neporušenosti, s tvrdením, že nemáme pápeža od smrti Pápeža Pia XII. r.1958... (Zdroj výroku: vaticancatholic.com)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 191241x
Priemerná čítanosť článkov: 3036x

Autor blogu