Založ si blog

Eliáš Dohnal a Pavol Pakoš sú Husiti

Zdravím,

Nasledovné sú dôkazy o tom, že Eliáš Dohnal z „Byzantského Katolíckeho Patriarchátu“ a Pavol Pakoš zo „Slobodného Vysielača“ sú Husiti, ktorým sa treba vyhnúť.

Elíaš Dohnal (Zdroj: YouTube: Video: Ján Hus kontra klerikalismus).

Eliáš Dohnal, falošný biskup a vodca Husítskej sekty, svojvoľne „kanonizoval“ Jána Husa za svätého. Ján Hus bol slávnostne odsúdený ako heretik a bol upálený ako heretik. Kto nasleduje Jána Husa, ktorý bol slávnostne zavrhnutý pápežom Martinom V., nie je kresťan.

Koncil z Kostnice, r. 1416, Odsúdenie Jeroma z Prahy:

V mene Pána, Amen. Kristus náš Boh a spasiteľ, pravé víno, ktorého Otec je vínovým obrábačom, povedal jeho učeníkom a nasledovníkom v týchto stanovách: Keď niekto nezotrvá vo mne, mal by byť vyhodený ako vetva a mal by vyschnúť. Táto svätá synoda Kostnice nasledovaním učenia prikázaní jej najvyššieho učitela … je evidentne, že zmienovaný Jerome zastával, naznačoval a učil rôzne bludné články… ofenzívne ušiam pokorným, a i urýchlené a manipulačné. Boli dlho dozadu priradené Jánom Wicklifom a Jánom Husom prekliatej pamäti…
Tieto artikle, doktríny a knižky zmieneného Jána Wicklifa a Jána Husa, a aj spomienka Wicklifa a konečne osoby Husa, boli zavrhnuté a prekliate touto istou svätou synodou a jej rozsudok heréza.

„U příležitosti 600. jubilea mučednické smrti Mistra Jana Husa Patriarcha Byzantského katolického patriarchátu Eliáš kanonizoval tohoto českého kněze, hlasatele pravdy a pokání. Po vyhlášení za svatého, kanonizaci zveřejnili v Praze 6. července 2015 biskup Metoděj a biskup Timotej, sekretáři Patriarchátu.“ (Zdroj: http://vkpatriarhat.org/cz/?cat=241)

Treba sa vyhnúť Eliášovi Dohnalovi a aj všetkým jeho podriadeným „biskupom“ (Timotejovi, Metodejovi a ostatným). Táto sekta je o to väčšmi nebezpečná, lebo pravdivo rozpoznáva, že manifestovaný odpadlík a heretik antipápež František nie je pápežom, ale títo sektári uznávajú za svätého Jána Husa a Diabol ich využíva na porobenie duší. Sú to otrasní kacíri.

Ďalším otrasným heretikom, s ktorým sa ani nemá cenu púšťať do reči, je Pavol Pakoš zo Slobodného Vysielača. Pavol Pakoš je falošný kňaz, ktorý bol vysvätený neplatným obradom vysviacky (odkaz) a ktorý vedie dlhoročnú reláciu na Slobodnom Vysielači s názvom Spirituálny kapitál.

Pavol Pakoš reaguje v komentároch pod nickom „Umenie Žiť“.

„O.“ Pavol Pakoš je notorický heretik a obhajca Jána Husa, ako vidno z obrázku. Kto ho bude nasledovať, poputuje s ním navždy do pekla.

Pre spásu musíte byť tradičným katolíkom. Ľudia nesmú chodiť pod hrozbou smrteľného hriechu na novú neplatnú omšu (dôležitý a nepriehliadnuteľný odkaz), lebo je neplatná a poburujúca. Ľudia musia odmietnúť falošný ekumenizmus a sektu II. vatikánskeho koncilu vrátane ich antipápežov, a takisto ľudia musia odmietnúť modlára Jána Pavla II. (dole na obrázku) čoby svätého − Ján Pavol II. nie je svätý, a ten, kto ho nazýva svätým napriek jeho kariére modlárstva, sa sám dopúšťa modlárstva, preto lebo vzdáva úctu evidentnému modlárovi. Viac o herézach Jána Pavla II. sa dozviete tuná. Ján Pavol II. takisto nemôže byť svätý, lebo ho „kanonizoval“ modlár a antipápež František, a manifestovaní kacíri, čo stratili úrad automaticky, nemôžu kanonizovať nikoho.


Ján Pavol II. sa modlí pri Západnej stene (v Judaizme najposvätnejšie miesto) − úplne odpadlíctvo. (Zdroj: vatikankatolicky.com, originál: SHP/David Silverman)


Ľudia, ktorí vychádzajú zo sekty II. vatikánskeho koncilu a sú otvorení pravde, by si mali naštudovať tieto kroky ku konvertovaniu na katolícku vieru. Ľudom sa odporúča, aby sa denne modlili 15 dekád Ruženca a Zdravas Mária pravideľne počas dňa − to dodá ľudom milosti pre prijatie pravdy a obrátenie sa.

Kristian Keller
Sedesvakantista

 

Nové video: Štefan Mordel, Christianitas a takzvaný krst túžby vs. katolícke učenie

15.11.2023

https://www.youtube.com/watch?v=QWtoWf3zmSU Toto video odhaľuje nie len modernistov, ale aj falošných tradicionalistov, ktorí hlásajú spásu skrze nevedomosť v Ježiša Krista (podvodom označované nimi ako krst túžby). Toto je heréza i modernizmus a odmietanie katolíckej viery! Odporúčam vám pozrieť si video až do konca, kde budete vidieť viacero heretikov, ktorí zastávajú [...]

Exorcista Matúš Marcin nie je katolík

16.06.2022

Exorcista Matúš Marcin, zdroj: gloria.tv, Sedevakantistický kanál Matúš Marcin, video s názvom „Matúš Marcin – Zo smrti k životu“, čas 1:18:19 : „…pravoslávni, v tých východných cirkvách – to sú všeobecné; …“ Toto je očividná heréza a nazývanie pravoslávnych siekt všeobecnými Cirkvami. Katolícky znamená i všeobecný. [...]

Svätý Tomáš Akvinský, o nenávisti

20.05.2022

(Svätý Tomáš Akvinský, zdroj: verejne dostupné.) Sv. Tomáš Akvinský, Summa Teologická, II.-II., otázka 34., čl.3: „Článok 3. Že či je nenávisť k niekoho susedovi vždy hriech? Námietka 1. Vyzerá, že nenávisť k niekoho susedovi nie je vždy hriech. Lebo žiaden hriech nie je nariadený alebo radený Bohom, podľa Prísloví 8:8: „Spravodlivé sú všetky [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

kristiankeller

Otec O’Reilly vysvetľuje, že kebyže sa Veľká západná schizma (1378 - 1417) nikdy nestala, katolíci by povedali, že taká situácia je nemožná - t.j. situácia troch súperiacich nárokovateľov na pápežstvo, s nejasnou hlavou po dekády (nazývane i Papežské schizma po Česky); tak ako je tomu i dnes u tých, čo hovoria, že sedevacantná "téza" je nemožná, i keď fakty potvrdzujú, že je pravdivá. Veľká schizma sa stala, a Otec O’Reilly hovorí: že nemáme garantované, že horšie veci, božským prísľubom, sú nieto vylúčene, že sa nestanú. Nie je nič protirečiace si smerom k neporušenosti, s tvrdením, že nemáme pápeža od smrti Pápeža Pia XII. r.1958... (Zdroj výroku: vaticancatholic.com)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 190933x
Priemerná čítanosť článkov: 3031x

Autor blogu