Založ si blog

Doktor, ktorý študoval na MIT, vyvracia covid hoax

/článok aktualizovaný, za zlý preklad pred aktualizáciou sa ospravedlňujem/

„A potom sa poponáhľali rapídne vytvoriť diagnostický test, ktorým je kvalitatívna PCR – a o tom za chvíľu porozprávam viac. Takže, inými slovami: pred tým než dokázali čokoľvek už vytvorili test.“ Zdroj: Prezentácia „MIMORIADNA SPRÁVA: Ľudstvo NIE je vírus“ – Dr. Andrew Kaufman

Nasledovné je preklad cca od časového úseku 02:20 po 16:25 z videoprezentácie Doktora Andrewa Kaufmana ohľadom nového „coronavírusu“:

„Chcem začať  na začiatku, od prvého podlažia, Wuhan – Čína, Qube provincia. Toto je trh s morskými živočíchmi. Je tam trh pod holým nebom, kde sa prvé prípady odohrali, a ako môžete vidieť z fotky, tak je tu množstvo mäsa a zvieracích tiel, len tak položených na zemi.

Tu je ďalšia fotografia z trhu, kde môžete vidieť, že podmienky sú takpovediac menej než sterilné. Máte [tam] živé zvieratá, máte mŕtve zvieratá, máte rozsekané časti tiel a tekutiny – ktoré vyzerajú, že sa všetky krížovo kontaminujú – takže toto je určite druh obchodu, kde by som si nechcel kúpiť moje jedlo. No zaiste je tam mnoho premávky – veľmi veľký trh. Takže, ak by sme mali situáciu, kde takmer okolo 200 ľudí sa na začiatku stane chorými s mysterióznou pneumónia typu chorobou z toho trhu s morskými živočíchmi – a mnoho ľudí bolo vo skutočnosti zamestnaných alebo si zarábali na živobytie na tomto trhu – nuž sa chcem opýtať publika: keby ste sa dozvedeli o týchto informáciách, čo by bola vaša prvá úvaha o tom, čo je najravdepodobnejšia príčina problému, ktorá spôsobila túto záhadnú chorobu?

Takže, bola by to (A) nová generická choroba ako Cystic Fibrosis, bola by to (B) nová virálna choroba, bolo by to (C) autoimunitná choroba, kde sa napáda telo samé seba a spôsobuje problém, alebo by to bola jednoducho (D) zlá strava z morských plodov? A myslím si, že najviac z vás by súhlasilo, že prvá myšlienka, ktorú by ste mali, dané rovnakosťou trhu a tam sanitárnym podmienkam, je že zlá strava z morských plodov by bol problém a niečo, na čo sa určite treba pozrieť.

Avšak, vedci z Číny nesúhlasili. A popravde, nepozreli sa do tohto problému vôbec, tak ako ja najviac dokážem vypovedať. No miesto toho vhupli rovno do možnosti nového vírusu.

Takže, toto je citát z prvého článku od skupiny, ktorá tvrdí, že identifikovala tento nový corona vírus; a čo povedali je [,že:] „Choroba bola vyhodnotená, ako virálne stimulovaná pneumónia klinickými doktormi podľa klinických symptómov…“, vrátane… a v podstate nádcha, znížený počet bielych krviniek, „ … pľucne infiltráty“ – zkrátka znamená kvapaliny a zapchatie na pľúcach, viditeľné na hrudnom x-ray snímku – a že tí ľudia sa nezlepšili po „troch dňoch antibiotík“ [uzatvára Dr. Kaufman citovanie z článku (italics) a do toho popritom vsunutý vlastný komentár.]

Takže mysleli, že to je bakteriálne ochorenie na začiatku a potom išli priamo na vírus. A poznamenali, že väčšina prvých prípadov bola v kontakte s trhom s morskými plodmi. Takže to akoby znie, že boli pripravení dať to za vinu vírusu v tomto ochorení okamžite.

Takže, ako v skutočnosti tvrdili, že dokázali, že vírus spôsobil toto ochorenie?

Nuž, čo urobili je, že zobrali sedem, len sedem z takmer 200 prvotných pacientov, ktorí boli chorí; a oni vložili v podstate fiber-optic kameru, [vyzerajúc] jak dlhá tuba, do ich vzduchovodov, do ich pľúc, a vstrekli tam niekoľko tekutiny a zmiešali to a pozbierali čokoľvek: úlomky alebo bunky alebo chemikálie, ktoré boli v pľúcach a vytiahli to von. A zobrali i nejaké ostatné telesné tekutiny: zobrali krv, zobrali ústne výtery a nosné výtery. Ale je to tekutina z pľúc, kde skutočne našli, alebo si mysleli, že našli to, čo hľadali. Takže, keď zobrali túto pľúcnu tekutinu von, nesnažili sa najprv nájsť vírus vnútri, separovať ho a rafinovať ho; ale prvú vec, čo urobili, bol pokus nájsť a oddeliť nejaký druh genetického materiálu. Docela zaujímavá stratégia. A čo našli, bola nejaká RNA.

No, čo vám ale poviem: v našich telách pri akomkoľvek danom okamihu existuje nejaký genetický materiál cirkulujúci okolo našich krvných a telesných tekutín, a navrch toho, sú tam genetické materiály rôznych typov v štruktúre. Takže sú tam rôzne druhy vakuol – v podstate malé kapsy tekutín –  ktoré občas obsahujú genetický materiál. Sú tam takisto bežné baktérie, ktoré žijú v našom tele, vrátane pľúc, a ony majú genetický materiál. Takže je tam docela množstvo rôznych zdrojov genetického materiálu.

Takže, keď našli tento genetický materiál z pľúcnej tekutiny, oni potom determinovali sekvenciu z neho – čo je v podstate kód genetického materiálu. Teda determinovali všetky spárované bázy a poradie tej sekvencie.  A potom sa poponáhľali rapídne vytvoriť diagnostický test, ktorým je kvalitatívna PCR – a o tom za chvíľu porozprávam viac. Takže, inými slovami: pred tým než dokázali čokoľvek už vytvorili test. Dobre. Takže, akoto, že nerafinovali [neočistili od ostatného] vírus a ako vedeli, čo je zdroj toho genetického materiálu?

Takže, myslel som, že sa pozerám na stým spojenú oblasť a našiel som túto štúdiu z minulého leta. Táto štúdia sa snažila takisto vytvoriť diagnostický test, no pre rakovinu pľúc. V princípe použili presne tú istú procedúru. Takže oni zobrali pľúcnu tekutinu, tým istým spôsobom – s tým bronchoalveolar čistením [/výplachom] – a zobrali tú tekutinu, a z tej tekutiny odizolovali genetický materiál, spravili tomu sekvenciu [/usporiadali to] a snažili sa… nazvali to možný biomarker; a toto môže byť test pre rakovinu pľúc. Takže, myslel som, že je do cela zaujímavé a koincidenčné, že tá istá procedúra vytvárala diagnostický test pre rakovinu pľúc, ako bolo vytvorenie diagnostického testu pre túto pandémiu pneumónie [/zápalovo-pľúcneho ochorenia].

Takže, poďme sa pozrieť viac bližšie do detailu na tento test.

A teda toto je…  ono „RT-PCR“ v preklade znamená, je to jazykolam, ale je to „reverse transcription polymerase chain reaction“. „RT“ časť značí, že ho používame pre zväčšenie RNA miesto DNA. Keby sme ho používali pre zväčšenie DNA, volalo by sa to PCR. Dobre. Teraz, poviem vám pár dôležitých vecí o tomto teste. Takže, najdôležitejšia vec, ako ono to vlastne netestuje [prítomnosť] pre vírus samotný, testuje to sekvenciu RNA. Teraz, tá sekvencia RNA môže byť prítomná vo víruse, ale môže byť prítomna aj v iných veciach. Takže, uvediem vám príklad, myslím si, že som to pred tým spomenul, ale povedzme, že:

Máme osobu, ktorú chceme identifikovať. Dobre. A teda James, keď teba použijem teraz… Nuž, chceme byť schopní identifikovať Jamesa z davu a pošleme ho na Yankee štadión na zápas baseballu, no ale nebudeme hľadať Jamesovú tvár alebo nejakú inú časť jeho vlastného tela, miesto toho použijeme náhradné značenie (marker) – tak ako oni používajú pri tomto teste – takže dáme Jamesovi čapicu na hlavu, a teraz nepoužijeme typickú kráľovskú modrú Yankee čapicu, preto lebo je milión ľudí s touto čapicou. Áno? Takže máme unikátnu Yankee čapicu s prúžkami na nej. A teda je biela s modrými pásikmi a dáme mu túto bielu čapicu a potom pôjde na zápas a zamieša sa medzi dav; a potom máme tím 10-tich ľudí, ktorých pošleme na štadión hľadať tú čapicu. Dobre. Takže, urobíme túto procedúru a ľaľa ho, čo sa stane je, že nájdeme v skutočnosti šesť ľudí s takými čapicami. Dobre. Takže šesticu ľudí týchto [našich] desať našlo nosiť túto čiapku. Takže ideme a identifikujeme, azda či niekto z týchto ľudí je alebo nie je James, a vysvitne, že nikto z nich nie je James, lebo James nemá rád nosenie čiapok, a tak hneď jak sa dostal na štadión, tak dal túto čiapku nejakému dieťaťu, ktorému by sa páčila, a ono bolo jedno z tých šiestich ľudí, ktorých sme našli.

Takže vidíte, že keď hľadáte niečo, čo nie je úplne tá istá vec, ktorú hľadáte, ale je to niečo, čo je pridružené s tou vecou, tak musíte skutočne rozumieť onomu vzťahu medzi tým, čo hľadáte, a onou vecou. Inými slovami, musíme sa opýtať Jamesa: „James, bude pre teba v poriadku nosiť túto čiapku po celý čas?“ Dobre. A takisto musíme vedieť, či si ostatní ľudia nekúpili túto čiapku, alebo, že či je to ojedinelá/unikátna čiapka. Dobre. Takže vidíte, že to môže byť dosť zavádzajúce. Môžeme dostať mnoho falošných výsledkov používaním tejto metódy. Takže, aby sa to znížilo – a mimochodom, tento koncept sa do nás driloval na medicínskej škole – že kedykoľvek chcete zhodnotiť nový test, tak ho musíte porovnať so zlatým štandardom, a tak vlastne viete, že či je v skutočnosti platný.
Takže pri tomto covid19 teste tu nikdy nebol test so zlatým štandardom, s ktorým by sa porovnal, preto lebo predpokladaný covid19 vírus nebol nikdy rafinovaný [znamená očistený, resp. odizolovaný] a vizualizovaný. Čiže inými slovami, kebyže by sme boli schopní zobrať ľudí, ktorí boli chorí s touto pandemickou pneumóniou a zobrali ich pľúcnu tekutinu a z toho rafinovali von vírusovú časticu, ktorú by sme mohli identifikovať; a keď sme to už rafinovali, mohli by sme zobrať v skutočnosti genetický materiál zrovna z tej častice, takže by sme vedeli z kadiaľ pochádza; vieme, že nepochádza zinakiaľ, lebo teraz máme čistú vzorku len z týchto častíc, potom by sme mohli mať zlatý štandard. A teda spôsob, akým by ste otestovali tento PCR [test] je, že by ste mali skupinu chorých pacientov a potom by ste mali kontrolnú skupinu zdravých pacientov; urobili by ste test so zlatým štandardom, aby ste boli schopní identifikovať onen vírus z každého z týchto pacientov; a potom by ste porovnali výsledky PCR testu s tým zlatým štandardom.
A to je veľmi rozhodujúce, pretože by nám to umožnilo určiť a vypočítať chybovosť (stupeň odchýlenia), preto lebo žiaden test nie je perfektný.  Takisto je veľmi-veľmi dôležité, aby ste mali kontrolnú skupinu, preto lebo kontrolná skupina by onen vírus nemala prítomný vôbec a mala by mať negatívne PCR testy; a to je veľmi dôležité(!) – v záujme toho pomôcť vypočítať tieto stupne odchýlenia.

Teda jeden z príkladov tejto chyby, o ktorej si ja myslím, že by nás dosť znepokojila s týmto testom. Preto lebo nechceme byť označení ako pozitívni týmto údajným vírusom a potom riskovať byť v karanténe alebo poprípade i zadržaní. Nuž teda chceme vedieť presnosť. Teraz, bol dokument, ktorý vyšiel von, kde museli odhadnúť stupnicu falošných pozitív. Keďže to nemôžete vypočítať, lebo nie je zlatý štandard, s ktorým to porovnať; a oni skutočne zreportovali odhadovanú stupnicu [odchýlenia sa] 80% u ľudí bez symptómov.  Takže, čo to znamená je, že ak sa dáte testovať – povedzme, pretože ste boli vystavení niekomu, kto je pozitívny, alebo ste cestovali, alebo niečo podobné, a chcete sa dať testovať alebo ste požiadaní byť testovaní – bude tam šanca 4 ku 5, že bol pozitívny výsledok. V reálnosti nebude žiadna choroba.

A teda toto môže byť docela dosť veľký problém. Môže to s určitosťou značne nadhodnotiť počet prípadov; a takisto to môže mať mnoho dôsledkov. Preto lebo ste na tomto založili túto karanténnu situáciu.

Tak len povedať si generálne, čo tento PCR test [robí]; pretože v skutočnosti tu je dodatočná chyba, ešte nad rámec toho, čo som popísal.

A tak, čo tento test robí. Je to v skutočnosti len stratégia amplifikácie; a dôvod prečo je toto nevyhnutné je preto lebo my, dá sa povedať, hľadáme ihlu v kope sena. Môžeme nájsť len zopár kópii tohto genetického materiálu, a keď je len zopár kópii, tak nemôžeme to skrátka nájsť z množstva iných vecí, ktoré sú v onej tekutine. Takže, čo toto robí: Je to reakcia, ktorá v skutočnosti replikuje vlákno RNA a robí kópiu; takže urobí z jednej dve.
A teda, spustili by ste cyklus tejto reakcie a išli by ste povedzme z jednej na dve kópie. Potom by ste zastavili reakciu a potom začali ďalší cyklus pridaním ďalšieho materiálu a potom by ste išli z dvoch na štyri a zopakovať znova z 4 na 8, atď. A toto je exponenciálna alebo binomická expanzia, a keď sa pozriete na čiernu krivku na grafe, tu uvidíte to, čo to reprezentuje. A tak, všeobecne povedané, keď používate tento test, chcete vykonať približne medzi 25-35 cyklov v záujme toho zadovážiť dostatok zväčšenia.

Zväčšenie – ktoré môžete vidieť, na ktoré sa pozeráte –  ak pôjdete nad rámec toho, čo sa stane je, že budete zväčšovať šum. Takže zdá sa, že všeobecne reprezentované je, že absolútne maximum počtu cyklov, ktoré môžete urobiť a stále dostať presný výsledok, je 45 [cyklov]. A to je presne ten počet cyklov, ktorý sa odporúča pri tomto covid19 PCR teste. Takže, je to rovno pri vrchnom limite.

A idem sa teraz podeliť s citáciou z iného článku o PCR.

„Čo PCR [test] robí, je že selektuje genetickú sekvenciu a potom ju enormne zväčší. Dokáže docieliť ekvivalent toho/onoho hľadania ihly v kope sena; dokáže zväčšiť onú ihlu v sene. Ako elektricky navýšená anténa, PCR veľmi zväčší onen signál, ale takisto veľmi zväčší šum. Keďže zväčšenie je exponenciálne, najmenšia chyba v meraní, najmenšia kontaminácia, dokáže vyústiť do chýb v rádových hodnotách.“

Takže toto nie je veľmi presný test, obzvlášť keď tlačíte počet cyklov, aby ste dostali dostatočné zväčšenie. Len drobná chyba môže vyústiť do falošných pozitívov; a myslím si, že to je to, čo sme sledovali [pri covid19]…“

Zdroje pána Doktora Andrewa Kaufmana z pôvodne cca 1 hodinovej prezentácie s názvom „MIMORIADNA SPRÁVA: Ľudstvo NIE je vírus!“ (SPECIAL REPORT: Humanity is NOT a virus!).

1.Photo of exosomes: https://www.cancer.gov/news-events/cancer-currents-blog/2018/exosomes-tumors-evade-immune-system
2.Photo of COVID-19

1. „Thin-section electron micrograph of 2019 novel coronavirus grown in cells at the University of Hong Kong. „Each infected cell produces thousands of new infectious virus particles, which can go to infect new cells.“ Image from John Nicholls, Leo Poon and Malik Peiris, Univ. of Hong Kong, February 3,2020.“
2. Found at: https://www.earthfiles.com/2020/02/26/700

3.COVID-19 test: https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/wuhan-virus-assay-v1991527e5122341d99287a1b17c111902.pdf?sfvrsn=d381fc88_2
4.PCR figure: https://www.thermofisher.com/us/en/home/life-science/cloning/cloning-learning-center/invitrogen-school-of-molecular-biology/pcr-education/pcr-reagents-enzymes/pcr-cycling-considerations.html
5.COVID-19 gene sequence: https://virological.org/t/novel-2019-coronavirus-genome/319
6.Exosomes in Toxicology: Relevance to Chemical Exposure and Pathogenesis of Enviromentally Linked Diseases https://academic.oup.com/toxsci/article/158/1/3/3827743
7.Exosomes and stress: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1044532313001565
8.Exosomes and communication: https://ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3155154/
9.Multivesicular Endosome: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2012.00145/full
10.Exosomes with ACE2 receptor: https://www.ahajournals.org/doi/10.1161/CIRCULATIONAHA.115.015687
11.COVID-19 with ACE2 receptor: https://science.sciencemag.org/content/367/6485/1444.full
12.Discovery of a Novel Coronavirus: https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.22.914952v2.full.pdf
13.Identification of Novel Coronavirus: https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2001017?url_ver=Z39.88-2003&rfr_id=ori:rid:crossref.org&rfr_dat=cr_pub%3dwww.ncbi.nlm.nih.gov
14.Exosomes remove toxins: https://finance.yahoo.com/news/newfound-cell-defense-system-features-160000044.html
15.When Is a Virus an Exosome? The Journal of Cell Biology. Volume 162(6), 2003:p.960

Nové video: Štefan Mordel, Christianitas a takzvaný krst túžby vs. katolícke učenie

15.11.2023

https://www.youtube.com/watch?v=QWtoWf3zmSU Toto video odhaľuje nie len modernistov, ale aj falošných tradicionalistov, ktorí hlásajú spásu skrze nevedomosť v Ježiša Krista (podvodom označované nimi ako krst túžby). Toto je heréza i modernizmus a odmietanie katolíckej viery! Odporúčam vám pozrieť si video až do konca, kde budete vidieť viacero heretikov, ktorí zastávajú [...]

Exorcista Matúš Marcin nie je katolík

16.06.2022

Exorcista Matúš Marcin, zdroj: gloria.tv, Sedevakantistický kanál Matúš Marcin, video s názvom „Matúš Marcin – Zo smrti k životu“, čas 1:18:19 : „…pravoslávni, v tých východných cirkvách – to sú všeobecné; …“ Toto je očividná heréza a nazývanie pravoslávnych siekt všeobecnými Cirkvami. Katolícky znamená i všeobecný. [...]

Svätý Tomáš Akvinský, o nenávisti

20.05.2022

(Svätý Tomáš Akvinský, zdroj: verejne dostupné.) Sv. Tomáš Akvinský, Summa Teologická, II.-II., otázka 34., čl.3: „Článok 3. Že či je nenávisť k niekoho susedovi vždy hriech? Námietka 1. Vyzerá, že nenávisť k niekoho susedovi nie je vždy hriech. Lebo žiaden hriech nie je nariadený alebo radený Bohom, podľa Prísloví 8:8: „Spravodlivé sú všetky [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

kristiankeller

Otec O’Reilly vysvetľuje, že kebyže sa Veľká západná schizma (1378 - 1417) nikdy nestala, katolíci by povedali, že taká situácia je nemožná - t.j. situácia troch súperiacich nárokovateľov na pápežstvo, s nejasnou hlavou po dekády (nazývane i Papežské schizma po Česky); tak ako je tomu i dnes u tých, čo hovoria, že sedevacantná "téza" je nemožná, i keď fakty potvrdzujú, že je pravdivá. Veľká schizma sa stala, a Otec O’Reilly hovorí: že nemáme garantované, že horšie veci, božským prísľubom, sú nieto vylúčene, že sa nestanú. Nie je nič protirečiace si smerom k neporušenosti, s tvrdením, že nemáme pápeža od smrti Pápeža Pia XII. r.1958... (Zdroj výroku: vaticancatholic.com)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 63
Celková čítanosť: 190534x
Priemerná čítanosť článkov: 3024x

Autor blogu